+32(0) 2/256.92.36 info@rbbuilders.be
Woluwelaan 141B1831 Diegem

Cresit

Isolatie System Cresit (exclusieve samenwerking)

R&B Builders and Constructors is gespecialiseerd in isolatie- en afwerkingswerken voor uw gevels. 

Hiervoor hebben we van een exclusieve samenwerking voor VISAGE en Colours of Nature geprofiteerd. Onze teams hebben een uitgebreide opleiding aangepast aan de uitvoering van uw bouw of renovatiewerken om u volledige tevredenheid te geven in de constructie en afwerking van uw gevels.

Om meer te weten over de isolatie van de gevels, ga op de “isolatie” van de site!

certification Ceresit

Onze catalogues

W3Schools
W3Schools

http://www.ceresit.com/

Waarom isoleren?

De operationele kosten van het gebouw zal sterk afhangen van de energieprestaties. De kwaliteit van deze voorstelling wordt aangegeven door het jaarlijkse energieverbruik die wordt gebruikt om binnen comfortabele omstandigheden te bieden. Met de introductie van verplichte energie certificatie voor elk gebouw, is het mogelijk om vast te stellen de jaarlijkse exploitatiekosten. Hoog energieverbruik in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door warmteverlies via de muren van een groot gebouw. De warmte gaat altijd van warmer gebieden naar koudere gebieden, dus in de winter van de verwarmde interieur naar koude buiten. In de zomer werkt omgekeerd – de stroom van warmte aan het gebouw.

In het huis, 40% van alle verliezen gaat door muren. De overige 15% gaat door ventilatie, 20% door het dak, 15% door de ramen en deurkozijnen en 10% via de kelder en vloeren. In woongebouwen warmteverlies is als volgt: 37% muren, 24% ramen en deuren, 6% door het dak, 30% door ventilatie en 3% door de kelder en vloeren. De buitenwanden van het gebouw aanzienlijk bijdragen tot de totale warmteverlies, ongeacht het type en de grootte van het gebouw. Daarom een efficiënte isolatie van de gevelwanden absoluut noodzakelijk, wat leidt tot de grootste vermindering van de warmteverliezen en vermindert de vraag naar energie nodig verwarmen. Dit geeft duidelijke besparingen in verwarmingskosten. De hoeveelheid energie nodig om de gewenste temperatuur in het gebouw te behouden veel hoger in het geval van standaard niet geïsoleerd wanden. Met complexe systemen van thermische isolatie, wordt de behoefte aan bouwen van het energieverbruik aanzienlijk verminderd, die rechtstreeks vertaalt in kostenbesparingen voor verwarming of koeling.

Het isolatiesysteem Ceresit CerethermDe optimale oplossing voor de eerder genoemde problemen is een transparante warmte-isolerend systeem dat is toegepast en getest meer dan tien jaar. In Ceresit Ceretherm een warmte isolerend materiaal zoals EPS of panelen van minerale wol wordt aan de buitenwand met een speciale lijmmortel, dan is het oppervlak versterkt met een glasvezel mesh en tenslotte bekleed met een decoratieve coating. Gebouwen thermisch geïsoleerd met Ceresit Ceretherm bieden de volgende kwaliteiten:

 • daling van de vraag naar energie die nodig is om de kamers te verwarmen,
 • verbeterd thermisch comfort,
 • esthetiek en lange termijn gebouwaspect.

De prestaties van de isolatie wordt negatief beïnvloed door de aanwezigheid van zogenaamde thermische bruggen die uit contactpunten van gebouwcomponenten als hoekstenen, balkons en terrassen gesneden platen door wanden of de aanwezigheid bovendorpel balken. Al deze aandoeningen verstoren de one-way flow van warmte en hebben speciale aandacht bij het selecteren van de juiste technologie isolatie eerst, en later tijdens de aanvraagprocedure. Ceresit Ceretherm systeem is een eenvoudige en efficiënte isolatie van gebouwen in moeilijke gebieden hierboven vermeld.

Kosten die worden gemaakt voor de installatie van een isolatiesysteem met deze methode betaalt na een paar jaar, sinds stookkosten voor het gebouw kan worden verminderd met 30%. In samenwerking met de steeds toenemende kosten van brandstoffen, het laat een aanzienlijke besparing in het stookseizoen.

Diagram van het isolatiesysteem Ceresit Ceretherm

De voordelen van Ceresit Ceretherm

De belangrijkste voordelen van het systeem Ceresit Ceretherm zijn:

 • effectieve stijging van de muurisolatie en eliminatie van koudebruggen,
 • complete renovatie van de gevel en het handhaven of wijzigen van het uiterlijk van het gebouw,
 • light systeem heeft dat niet de structuur van het gebouw, zodat het kan worden toegepast op vrijwel alle fronten (zeer belangrijk bij het ??isoleren van gebouwen prefab panelen)
 • eenvoudige bediening van de thermische isolatie materiaal vergemakkelijkt imitatie van bazen, decoreren kozijnen, enz.
 • verhoging van de waarde van de eigenschap van zowel de esthetische en het lage energieverbruik van het gebouw,
 • enorme mogelijkheden van vormen en kleuren van de afwerking van het oppervlak

Over Ceresit 

Ceresit kan terugkijken op meer dan 100 jaar traditie. Traditie en vooruitgang gaan hand in hand voor Ceresit en worden geconfronteerd met een gestage stroom van innovatieve producten. Dankzij de ontwikkelingen in verschillende technologieën, kan Ceresit bieden nu een breed scala aan hoogwaardige producten. Veel taken van de bouw kunnen niet met eenvoudige producten en oplossingen bereikt worden. Daarom Ceresit voert complete systemen van producten waarvan de onderdelen perfect passen, van tegels tot isolatie voor de gevels. Alle systemen die door Ceresit worden aangeboden hebben een opmerkelijk hoge gebruiksveiligheid en makkelijk manoeuvreren. En dit betekent vlugger en goedkoper werken

 • 1906 – Stichting Wunner’sche Bitumen – Werke, Datteln 
 • 1910 – Ontdekking van het merk Ceresit in Brussels Expo 
 • 1948 – Begin van Thomsit (linoleum lijm) 
 • 1971 – van Ceresit WDV / OPA-technologie WOLFIN dak waterdicht maken 
 • 1986 – Overname van Ceresit in de Henkel Groep 
 • 1990 – Eerste fase in Centraal-en Oost-Europa (Polen fabriek) 
 • 1996 – Eerste fase in Azië (Midden-China) 
 • 2000 – Start van Oekraïne / Rusland 
 • 2003 – Inwerking Latijns-Amerika: Mexico FESTER Acquisitie 
 • 2005 – Inwerkingtreding van de Midden-Oosten: Dubai Acquisitie POLIBYT 
 • 2007 – uitbreiding met nieuwe vestigingen in Centraal-en Oost-Europa